Aktuella valpannonser/parningar finns längre ner på sidan.

 Förändringar i kraven för att annonsera på hemsidan eller i Beagle.
 

Efter BCS beslut så införs krav på känd MLS status på båda föräldrardjuren från och med 2015-01-01. I de fall Svenska Beagleklubben inte blivit delgivna det kända resultat, skicka testresultat hit.

12 Goda råd för dig som är på väg att köpa en beaglevalp för jakt!

 1. Du är på rätt väg i valet av jaktkamrat. Beaglen är en robust, social och vacker jakthund med utomordentliga jaktliga egenskaper som god jaktlust, uthållighet, oömma tassar, samarbetsvilja och ett fint skall.
 2. Inför valet av beaglevalp bör du ta en funderare på hur och vilket/vilka djurslag du vill jaga med din hund, utifrån var du bor i landet. Beaglen får jaga både rådjur, räv och hare. Den används idag av många i första hand för jakt på hare, men det finns också många beaglar som är mer eller mindre specialiserade på de andra två djurslagen, eller som är duktiga all-roundhundar.
 3. Ta god tid på dig i ditt sökande efter din nya jaktkamrat. Ni ska fungera tillsammans i skogen i förhoppningsvis mer än tio år.
 4. Låt övriga familjen vara med i ditt val av ny familjemedlem. Större del av året skall den fungera bra i er hemmiljö.
 5. Välj en hund efter föräldrar som båda är jaktprovsmeriterade på det/de djurslag du avser att jaga, och som är utställda.
 6. Titta på föräldrarnas jaktprovsresultat på Svenska Beagleklubbens hemsida: www.svenskabeagleklubben.se eller via SKK: www.skk.se. Och/eller be att få ta del av avelsdjurens resultat via dess ägare.
 7. Ta i första hand hjälp av avelsrådet i lokalavdelningen (LA) där du bor. Du kan också få råd från de avelsråd som finns i de LA som föräldrarna kommer ifrån. Information om våra 15 Lokalavdelningar (LA) hittar du på Svenska Beagleklubbens hemsida.
 8. Via drevprovsprotokoll på SBlK:s hemsida, eller på SKK:s hemsida, kan du få reda på vilka domare som dömt föräldrarna. Dessa kan du kontakta och ta del av deras synpunkter.
 9. Kontrollera också via avelsråd, domare eller t.ex. utställningsprotokoll föräldrarnas mentalitet.
 10. Titta på föräldrarnas stamtavlor och de jaktliga linjerna och meriterna i tidigare generationer.
 11. Skilj mellan jaktliga meriter och utställningsmeriter i föräldrarnas meritlista. Bim och Bir avser t.ex. utställningsmeriter. Dock betyder goda utställningsmeriter att hunden både är rastypisk, välkonstruerad för jakt, och mentalt sund.
 12. Kommande valpkullar hittar du t ex genom annonserna på SBlK:s hemsida, i tidningen BEAGLE eller genom att ta kontakt med LA:nas avelsråd.


Lycka till i valet av din nya jaktkamrat och familjemedlem.

Det finns tre sätt som du kan informera om din valpkull:

 

1) Tag kontakt med Camilla Gääw.
Tel: 070-8848976 Epost 

 

2) Annonsera på Beagleklubbens hemsida gratis. Använd vårt formulär

 3) Annonsera i Beagleklubbens tidskrifts valplåda gratis.
Tag kontakt med vår redaktör Karl-Mikael Bremer
Epost

 

 

 OBS !!!

 

 Glöm ej att meddela  

 webbmastern samt valpförmedlaren när Ni har sålt Era valpar

 

Två månader efter valparna är födda plockas annonsen bort, om man inte meddelat att man fortfarande har valpar kvar.

Viktig information till alla uppfödare.

 

Du kan erbjuda dina valpköpare medlemskap första året för endast 100:-
Erbjudandet gäller endast nya medlemmar

 

Kontakta Svenska kennelklubbens medlemsavdelning för information om hur Ni kan ordna med ett valpköparmedlemskap åt Era valpköpare.

E-post medlem@skk.se

Tele:08-795 30 50

Fax 08-795 30 98

SBlK:s rekommendationer beträffande MLS (Musladin-Lueke Syndrome)MLS, eller ”kinesbeaglesjukan”, är en allvarligt handikappande sjukdom. MLS-genen har funnits hos beagle sedan mer än 100 år. För att en valp ska bli sjuk måste den ha fått anlaget från båda sina föräldrar. Den beagle som har anlaget i enkel uppsättning är däremot helt frisk. För att inte gå miste om värdefullt avelsmaterial accepteras därför, även internationellt, att man avlar på anlagsbärare (dvs som har anlaget i enkel uppsättning). Kravet är då att parningen görs med en anlagsfri hund. Det finns numera en gentest och genom en enkel provtagning kan man ta reda på om en tilltänkt avelshund är bärare av anlaget eller inte. Anvisningar för hur detta går till finns på SBlK:s hemsida. Hur spritt MLS-anlaget är bland svenska beaglar vet vi inte i dagsläget. Vi rekommenderar därför alla uppfödare att testa sina avelsdjur före parning, och att rapportera in resultatet till SBlK:s Avelskommitté. För kullar efter anlagsbärare rekommenderas också att valparna testas före leverans, som en information till valpköparna.
 

Valpkullar där en eller båda föräldrarna är jaktprovsmeriterade.

Valpar väntas i mitten av maj


u.SE J(HA)CH SE UCH McHaire In Prada SE34725/2017 N/N
u.SE J(RÅ)CH SE UCH Mchaire For Ever
e.DK UCH NO UCH SE J(RÅ)CH SE UCH SE V-19 Tashwoulds Chocolate Effect

e.SE J(RÅ)CH SE UCH DK UCH SE JV-14 SE JV-15 Maliwick's El Oh El SE14941/2014 N/N
u.SE J(KOMBI)CH C.I.B. & C.I.E. LU CH NORD UCH SE VCH SE VV-19 Maliwick's Little Susie
e.C.I.E. DE&VDH CH DK UCH RLD N SE V-14 VWW-18 Dynamic Flyer's Posh Teddy

Vi har parat två hundar med utmärkt jaktlust, utmärkt exteriör och fantastiskt temperament! Båda föräldrarna är både jakt- och utställningschampions. Tiken, Ida, jagar endast hare och har fått både Svenska Beagleklubbens unghundspris oc h blivit utsedd till årets utställningstik 2019. Hon har ett bra sök, är mycket spårnoga, drevsäker och envis. Skallfrekvensen ligger runt 80. Idas föräldrar är båda två jakt- och utställningschampions och två av hennes syskon är jaktprovsmeriterade. Ida är knappt tre år gammal, så detta blir hennes första kull. 

Hanen, Finn, är jaktchampion på rådjur, men driver även hare, räv och hjort. Han levererar varje gång han får chansen och jagar med stor drevsäkerhet och bra skall. Dessutom samarbetar han bra med sin förare och kommer alltid tillbaka efter ett drev. Finn har lämnat jaktprovsmeriterad avkomma och hans mor har varit årets rådjurshund. 

Båda hundarna är uppväxta i barnfamilj, något som de trivs mycket bra med. 
Valparna säljs till aktiva jägarhem, gärna med intresse för jaktprov. Kennel McHaire finns i Östergötland och innehar Svenska Beagleklubbens Bruksuppfödarpris i guld.

Varmt välkommen att höra av dig till Karin 0730-422223 karin@mchaire.se eller Leif 0709-277439.

Valpar förväntas 22 april


u. SE J(Rå)CH, SE UCH, SE VCH SNILLABYGGETS IZZIE SE50742/2015 N/N
u. SE JCH SE UCH, NO UCH, FI UCH, CIE SE54644/2010 Goldenimpressionen Comfortofchester
e. J, SE UCH, SE VCH SE34177/2014 Top Attraction's Road To The Stars

e. J Målens Filur (Chariie)  SE29300/2018 N/N
u. SE JCH, SE UCH SE39206/2012 Målens Dixi
e. SE JCH, SE UCH SE48139/2013 Rhodium I Believe Inmiracles
 
Izzie har på drevprov 3:a Hare, 1Rå , 1Rå , 1+1 Rå 

Charlie har på drevprov 1 Hare, 2 Hare, 1 Räv 
 
Båda hundarna har utmärkt jaktlust och utmärkt exteriör och temprament. 

För mer info ring 0730-719007 www.snillabyggetsbeagle.se

Valpar väntas i början av april

 

u. Starmaids X-tra Fifi Trixibell (Trixie) SE 14819/2016 N/N
e. Sarangrave From Zero To Hero (Storm)
u. SE VCH Fifi Simpatica PS

SE UCH, SE JCH, NO JCH, SM-15, NORDM-16, Stigsjödalens Rex SE 31865/2013 N/N
e. C.I.B, SE UCH, SE JCH, SE VCH, NO UCH, Queens´ Nigth From Ellys´ Pack (Dexter)
u. SE JCH, NO JCH Storjordens Mollie

Trixie har en underbar jaktlust och jagar bara hare. Hon har mycket fin exteriör och är en stark och tålig tik med kraftfullt och tätt skall. Trixie är också mycket social och tillgiven och en fantastisk familjehund.

I sin första kull på sex valpar, så har fyra av dem jagat hare eller rådjur, det har skjutits för tre av valparna bara åtta månader gamla.

Trixie har flera BIR (bäst i rasen) på utställning och blev Årets utställningshund (tikar) 2017 i Svenska Beagleklubben.

Rex var en jaktmaskin utan att vara jaktidiot och blev svensk dubbelchampion samt norsk jaktchampion. Rex visade mycket tidig jakt och vann Beagle-SM 2015 (vid två års ålder) och året därpå Nordiska Mästerskapen.

Under sina tre tävlingsår låg han alltid topp tre på Har-SM. Rex blev även Årets bästa harhund 2015/2016 och 2016/2017 i Svenska Beagleklubben.

Rex hade mycket fin exteriör och var oerhört stark och tålig med mycket bra tassar. Han tålde därför att jaga två till fem dagar i sträck utan problem. Han var en drömhund helt enkelt.

Ring 070-6670184 så berättar jag mer om både Trixe och Rex. Om du vill kan du då passa på att boka en valp. Du kan även maila på info@stigsjodalens.se eller läsa mera på www.stigsjodalens.se
 

Förväntas valpar i Mars


u: SEUCH J Maliwick’s Ala-Freakin’-Bama ”Vera” SE16921/2015 N/N
e: CIE DKCH NORDJV-10 NORDV-10 NOV-12 NORDV-14 SEVV-17 RLD-N Ob-La-Di’s Freiherr Von Richthofen
u: SEJCH SEVCH SEUCH Starmaids Release Me

e: J SEVCH Stigsjödalens Hurricane ”Hubbe” SE17617/2017 N/N
e: NOJ(D)CH SEUCH NOUCH NOVCH Skansehøj’s Hurricane
u: SEJ(ha)CH SEUCH Stigsjödalens Riva

Vera är en otroligt glad och trevlig tik med en underbar mentalitet, hon är en rolig jakthund som jobbar entusiastiskt med mycket samarbete och går att kalla in på fullt drev. Hon är dotter till vår S.Release Me som var årets rådjurshund och Avelspris i Guld. Vera är även helsyster med vår MultiCh M.Little Susie s om även hon vart årets rådjursbeagle och har dubbla avelspris i Guld. Vera själv har 1:a pris på rådjur som bästa merit i skogen och många rådjur har ramlat med hennes hjälp. Vera är svensk utställningschampion och har som bästa merit blivit BIM på rasspecial.

Vera har en kull sedan tidigare, född 2018, där det redan finns jaktmeriter och många djur skjutna.

Hubbe är en mycket trevlig hane med stor jaktlust och mycket god exteriör. Även han har många rådjur på sitt samvete och dessutom meriterna klara för sitt jaktchampionat.

I den här kombinationen förväntar vi oss mörka trefärgade, trevliga familjehundar med stor jaktlust, vilja och trevlig exteriör.

Valpar från denna kombination säljes endast till jägare, gärna med jaktprovsambitioner.
Kontaktuppgifter: 0723114014, www.maliwicks.se
 

Förväntas valpar i Mars


u: SE VCH Starmaids Zoega Bean "Zoe" SE29327/2017 N/N
e: MULTICHAMPION Queen's Night From Elly's Pack "Dexter"
u: SE VCH Fifi Simpatica PS "Fifi"

e: SE J CH (Kombi) SE VCH SE UCH NO UCH C.I.B (Int CH) Skansehöj's Darwin "Herbie" S56937/2009 N/N
e: US CH Talbot Hill's Thyme After Time
u: DK CH KBHV 07 Skansehöj's Penny Black

Fadern "Herbie" har ett flertal priser både på Rå och Hare och Ödeshögsprovets Bästa Hund vid 2 tillfällen. Han har även tilldelats Svenska Beagleklubbens BRUKSAVELSPRIS i GULD.
Klubbmästare på Viltspårprov och Året s Utställningsbeagle m.m.
Modern "Zoe" driver endast Hare, Klubbmästare på Viltspår 2019 och 3:a Årets Viltspårhund, CK på utställning.
STARMAIDS Kennel har BRUKSUPPFÖDARPRIS i GULD

Vid intresse för valp i denna kombination slå en signal på 070-3046562 och prata beagle vet ja! Se mer på www.starmaids.net
eller jo.inger@telia.com
 

Valpar födda 20-03-03 två hanar och två tikar
 

u: J McHaire Her Highness SE36938/2015 N/N
e: SE J(KOMBI)CH C.I.B. SE UCH NO UCH SE VCH Skansehöj’s Darwin
u: SE J(RÅ)CH SE UCH McHaire For Ever

e: Silverlake's Foreveryoung SE10735/2020 N/N
e: USCH USGCH Honey Run Song Long Over Due By Mr Razz
u: Silverlake's Surprise Generation

Mamma Nova har 2a hare på jaktprov, men jagar framförallt rå och dov. Drevtiden ligger ofta runt en timma, därefter söker hon upp hundföraren. Hon har ett rastypiskt, vänligt temperament och fungerar utmärkt tillsammans med familjens barn och andra hundar. Båda Novas föräldrar är både jakt- och utställningschampions. Fri från MLS via hereditet.

Pappa Stewart är nyligen importerad från USA och har inte hunnit förvärva några meriter ännu. Han är en mycket social och trevlig hund med utmärkt exteriör. Han är även genetiskt fritestad (N/N) från flera sjukdomar bl. a MLS, Factor 7, IGS, NCCD, PRA och Lafora epilepsi.

Valparna säljs till aktiva jägarhem. Kennel McHaire finns i Östergötland och innehar Svenska Beagleklubbens Bruksuppfödarpris i guld.

Varmt välkommen att höra av dig till Karin 0730-422223 karin@mchaire.se eller Leif 0709-277439.
 

Planerade parningar

Parning planerad 2020

u. J SE J(HA)CH Ulvekets Essie SE37039/2013 N/N

u. S27725/2008 SE JCH Ulvekets Dessie
e. SE JCH Storjordens Molle

e. SE J(HA)CH Vistenas Challe SE16647/2016 N/N
u. SE JCH Koppargruvans Isa SE40100/2010
e. NO J(D)CH SE JCH Sakin Terry SE30966/2013

Kommande parning kommer att göras under senare delen av våren, vid intresse kontakta Stig Bertilsson Akterstigen 12 Simsjön, 541 93 Skövde 072-4541646 eller avelsrådet i Skaraborg Ulf Beckman som har godkänt parning med inriktning på harjakt
Jaktprovsintresserade har företräde.

 

Planerad jakthundsparning

Vi planerar att para Daglegans Solklara Diva. Parningarna är beräknade dec 2019

Daglegans Solklara Diva är Jch på hare samt erövrare av SvBkl unghundspris. Utställd med cert-kvalité. Hon planeras paras med Gryningstimmens Ymer, en ung lovande hund med mycket bra skall och mentalitet.Årets unghund 2018 samt 6:a på SM. Båda hundarna är MLS fria.

Valparna säljs endast till jägare. Är du inte medlem i SBIK bjuder vi dig på det första årets medlemsskap. Den första jaktprovsstarten bjuder vi på om inte detta redan är gratis från lokalklubben.

Ring för intresseanmälan till Sven Magnusson, Uggleskogens kennel 070-3333679