Skriv ett inlägg i forumet, alla inlägg granskas innan dom publiceras

Obligatoriska fält nedan är ditt namn  samt epostadress. Endast namn samt ditt inlägg kommer att visas.

 • Sven Granström • 3 september 2018 09:31:52
  Nu har jaktsäsongen startat för våra hundar. Jag hoppas att många går på jaktprov med sina beaglar. Jaktproven är viktiga för att få ett stort urval av bra avelshundar. Du som inte brukar gå på jaktprov är det som en vanlig jaktdag enda skillnaden är att du har inte med dig någon bössa.En domare följer med dig istället och han noterar hur din hund jobbar under dagen och noterar bl.a. drevtid mm. Ibland går det bra och ibland går det dåligt, precis som vanliga jaktdagar. Det kan bli ett bra drev, ett skit drev eller hunden kanske inte får upp. En av tjusningarna med hundjakt. Blir du intresserad av gå jaktprov tag kontakt med din lokala beagleklubb hjälper dom dig med domare och provmark om du inte vill jaga på din hemmamark. Lokala beagelklubbens kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan eller på lokalklubbens egen hemsida
  LYCKA TILL PÅ JAKTPROV
  Sven
 • Lena Karlsson • 20 augusti 2018 19:54:49
  När man är på utställning så säger folk omkring att de inte hör vad domaren säger.
  En liten portabel högtalare med headset behöver inte vara så dyr att införskaffa och ljudet i dem är jättebra. ( har själv en liten JLB högtalare)
  Jag tror att det vore uppskattat och man blir mera med i utställningen och engagerad.
  MVH
  Lena

 • Madeleine Bäck • 12 juli 2018 10:10:12
  Hejsan, Utställningsresultaten registreras på hunddata när de i lokalavdelningen är klara med dem, skickar dem till mig, jag i min tur skickar dem till ännu en person för registrering. Uppdateringen av Årets utställningshund görs av kommittén i den mån Lokalavdelningarna skickar en korrekt resultatsammanställning. Det är ideellt arbetande människor som sitter med detta efter arbetstid så det är inte alltid allt går som smort, vissa går jättefort då de kommer in komplett och andra tar längre tid.
  Har ni frågor angående detta är ni varmt välkomna att höra av er till mig så ska jag se vad jag kan göra.
  //Madeleine Bäck, Utställningsansvarig SBlK
 • Erik • 8 juli 2018 15:59:49
  Håller med Annica, vi väntar på att utställningsresultatet för vår hund ska komma till Kennelklubben, vi kan inte ansöka om championatet föräns resultatet har godkänts. Utställningen var vi på i maj månad. Blir lite less på detta för det har blivit sämre och sämre.
 • Annica • 8 juli 2018 13:54:35
  Årets utställningshund kan ni lägga ner. Uppdateras ju aldrig, vissa resultat kommer här på hemsidan 3 dagar efter utställningen varit, Det har varit uppåt 10 till 11 utställningar redan och endast resultat från 5 :) Vem sköter redovisningen är det SKK
 • Lotta Magnusson • 21 maj 2018 10:38:01
  Lycka till nya styrelsen med ett nog så viktigt jobb! Känns bra med transparens och deltagande som ni redan visat prov på.
 • Sven Magnusson • 11 februari 2018 13:29:49
  Hej Tommy
  Jag håller till del med dig om ditt inlägg. Men det du skriver om beaglen och jakten håller jag definitivt inte med om. Beaglen är i grunden en jakthund som kan göra så mycket mer. Vi säljer inte valpar till icke jägare och efterfrågan är mycket stor på jaktbeaglar. Jag vill säga att det har inte under min tid varit så mycket förfrågningar från jägare som det är nu.
  Det jag tycker är mest slående och väldigt beklagligt, det är att det inte är någon i sittande styrelse som ger dig ett svar eller bemöter din kritik ,mot de som är ansvariga för verksamheten idag????
  Jag vill även säga att om man har så mycket synpunkter på verksamheten måste man vara beredd att själv gå in och arbeta i exv en lokalklubb. Det finns många lokalklubbar som söker efter intresserade som vill engagera sig i klubbverksamheten.
 • Tommy • 26 januari 2018 21:35:30
  Hej.
  Tänkte skriva några funderingar jag har om Beaglen kontra andra hundraser, har själv nu golden och jack russell. Jag har levt med beagle i unga år när min morfar ägde
  en fantastisk tik med ett otroligt jaktintresse. Hon var den enda i släkten som kunde se skillnad på om gubben skullle till skogen eller till affären.
  Det jag blir förundrad över är att flertalet av ni som föder upp beagel kräver att dom som köper valp av er ska vara jägare???
  Vi är bägge jägare i vår familj och våra hundar får jaga när vi har möjlighet. Det vill säga dom jagar inte så mycket. Men dom går viltspår, agility, lydnad och rallylynad så mycke vi hinner med. Dessutom är dom med i alla andra akiviteter vi håller på med. Dessutom sover dom inomhus varje natt, till och med i vår säng. Och dom jagar som aldrig förr.

  Jag tror att det finns många som skulle vara ägare till beagles som inte är jägare som skulle kunna föra rasen framåt . Jag ser dom inte som en ras som behöver jaga mer än golden eller russels. Dom fungerar ypperligt som familjehund som aktiveras, som ALLA hundar kräver.
  Jag förstår inte att ni vill begränsa beagelägarna till bara jägare. Ni begränsar antalet individer och förstör rasen genom att BARA prioritera jaktegenskaperna. Kort sagt ser ni till att en underbar hundras kommer att försvinna. Vi är inte jägare längre, majoriteten av oss handlar på ICA.
  Jag som tänkte att nästa hund skulle bli en Beagle har börjat tänka om, jag ställer inte upp på vad ni står för. Mina soffpotatisar jagar värre än många "jakthundar" vilket bevisades när russelen fick full pott på provet på permobjörn trots en nolla på lydnad, där många jakthundar lämnade med svansen mellan benan och en nolla i protokollet.
  Men eftersom ni verkar vara en extremt inaktiv klubb kommer detta inte att läsas av någon.
  (Fick hjälp att förstå att jag skrivet på en inaktiv sida, många tack till dig som påpekade det, så den flyttades hit)
  Men sammanfattningsvis förstår jag inte varför ni vill förstöra en så underbar hundras.
  Ändra era mål eller tyna och dö.
 • Sofie Benneborg • 16 januari 2018 12:05:37
  Möts av en text som känns för hemsk för att vara sann på vår förstasida. Jag kände inte Jan-Erik personligen mer än att vi träffats vid någon utställning men följt hans och rex's stora framgångar på sociala medier och här på hemsidan och det känns oerhört ledsamt att mötas av denna nyhet.

  Våra djupaste kondolanser till närmaste familj.
  Vila i frid Jan-Erik och Rex, och jaga gott på de gröna markerna.

  Sofie Benneborg med familj
 • Dick Wedin • 8 januari 2018 18:50:01
  Hej Herbert och vilken bra fundering du kommer med. Jag har aktivt varit med ända sedan våra RM-tävlingar började, som hundförare men mest som domare. Tyvärr är den problematik du beskriver långt ifrån ny och du är inte den förste hundägaren, som pga. domarbrist inte kunnat delta. Vid årets RM i norr kunde inte Gävle-Dala få fram domare till sina hundar, utan hundägarna fick döma och ha kompisar som gick med deras hundar. Både Jämtland (som till slut fick tag i en stövardomare från trakten) och vi i NnBIK samt Västerbotten hade stora svårigheter att fixa domarfrågan.
  Vi har haft en gammal domarkår och de gamla uvarna har försvunnit och med de stora avstånden i norr blir det tydligen allt svårare och svårare att hundägarna får med sig domare hemifrån, precis som du upplevt. Dessutom är det mitt i älgjakten.
  Utifrån det problem du beskriver har därför LAna i Region Nord bestämt att det är upp till respektive klubb att också ansvara för att den har domare till sina hundförare. Men självklart hjälps det åt mellan LAna för att verkligen hitta domare (inte minst i närområdet) för att alla ska kunna delta med sina hundar.
  Jag hoppas att flera kan komma med synpunkter och idéer på hur vi i norr ska på bästa sätt kunna lösa denna årligen återkommande problematik. En är absolut att varje LA i mycket god tid måste se till domarfrågan innan de anmäler en hund.
  .


 • Herbert Sundell • 6 januari 2018 19:56:20
  Väcker en fråga för framtiden angående tävlingar. Då det kan bli långa resor för domare som ska representera tävlande så kan det vara svårt att få domare att åka 100 mil och kanske också ta ledigt från arbete under några dagar. Jag skulle själv varit med på RM 2017 men klubben lyckades inte få tag i någon domare. Min egen reflektion när det hände var om det skulle vara en möjlighet och hjälp i framtiden att arrangerande klubb/ort säkerställer domare lokalt?
  Det blir kortare resor och mindre jobbfrånvaro för de som ställer upp som domare när de bor där tävlingen sker. Inom lagidrott där det är cuper och tävlingar fungerar det men eftersom jag saknar erfarenheter från tidigare jaktprovstävlingar utöver den jag nämnde så vet jag inte om det finns andra aspekter som är försvårande. Kanske var det här en engångshändelse och inget återkommande problem.
 • Lena • 3 januari 2018 09:42:41
  Go fortsättning på nya året alla Beaglevänner!
 • Dick Wedin. sammankallande i vår valbere • 23 december 2017 07:16:28
  Vår hemsida.
  Ser att efter mitt inlägg 23 september, så har det gått mer än 2 månader innan vårt Forum kommer till användning. Det som i mina ögon i olika avseenden borde spegla vår verksamhet med frågor, upprörda synpunkter som nedan, debatter, upplysningar mm. Det vill säga vårt sociala media med ständigt pågående kontakt och funderingar mellan medlemmar, och mellan medlemmar och ledning. Det är hit och här i första hand medlemmar ska vända sig för att hitta täckhundar, valpar, få svar på sina frågor, kunna påverka vår verksamhet samt få upplysningar kring pågående verksamhet.
  Vad är det för mening med en bra hemsida (Tack Ingemar) om inte den i sann beagleanda används just för att skapa en fruktbärande kontaktyta. Självklart borde de 2 senaste upprörda (de är bara 2 av många, många) få en central förklaring till att resultatet blev vad det blev vid SmåhundsSM.
  Att medlemmar upprörs hör liksom till, men det krävs av den - kvinna eller man, som leder vår verksamhet (precis som hos en fullmäktige) att den verkligen ser över och förbi detta och bemöter olikas synpunkter med "ödmjukhet och prestigelöshet" med enda syftet att vår verksamhet ska utvecklas i en positiv och härlig beagleanda. Kan vi tillsammans hitta den tonen, så är vi i valberedningen helt övertygad om att vi också kommer att hitta (bland våra 1500 medlemmar) de som med ideelll glädje kommer att vilja hjälpa till och engagera sig. Vi kommer inte långt med att vi sorterar i duger, duger inte! I stället måste vi kunna se kvalitéer hos de (kanske främst de) som tänker och fungerar annorlunda än oss själva. Hur ska vi komma framåt annars??
  Vi i valberedningen behöver ALLAS hjälp, så hör av dig!!! Just du behövs!!


 • Sven Magnusson • 1 december 2017 20:08:19
  Hur kan 1plus 1rå vinna över 1 pluss 1 hare. Ursäkta kommentaren. Hål i huvudet??
 • Dick Wedin • 25 september 2017 18:04:12
  AK-protokoll!
  Vilket härligt klokt och framåtsyftande protokoll från det AK-möte Ingemar öppnade upp för tillsammans med Camilla Gääw i ett tidigare inlägg här på Forumet. Känns som ert möte är början till nått nytt fint för vår verksamhet i Beagleklubben..Protokollet finns på vår hemsida.
  Bra jobbat båda två.
  Dick Wedin
  Sammankallande i vår valberedning inför BF 2017.