En glad Boo med domare Anders  Karlsson efter en trevlig förmiddag i skogen.

Happy tog 1:a Ha, 1:a + 3:a Rå och placerade sig som 4:a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultatlista från småhunds SM hittar Ni här.

 

Fotona till höger visas i större format om Ni klickar på bilden

 

Ett utförligare reportage kommer senare. 

 

 

 

 

 

 

 Laget som kom 3:a

 

 

 

 

 

 

 

 

Småhunds SM avgjordes den 30 november i Tångahed

 

Tre hundar från vardera: Svenska Bassetklubben, Svenska Dreverklubben, Svenska Taxklubben och Svenska Beagleklubben tävlade om SM-titlen.

 

Reportage från tävlingen

 

 

   

Småhunds-SM den 30 november 2009

 

 

För 16:e året arrangerades SM för små drivande hundar. Tånga Hed Camping utanför Vårgårda var tävlingscentrum och provområden inom någon mils avstånd.
Småhunds-SM är en prestigefylld kamp mellan de tre bästa hundarna från vardera, Svenska Bassetklubben, Svenska Beagleklubben, Svenska Dreverklubben och Svenska Taxklubben. Det är ett inofficiellt prov eller kanske mera korrekt en tävling mellan de deltagande hundarna. Det gäller att ha bra hundar som är samarbetsvilliga och lydiga, då det måste till flera prisdrev för att nå en framstående placering.


SM.:et började med samling söndag eftermiddag. Därefter följde presentation av deltagare och domare i samband med lottning av provmarker. Senare på kvällen var det middag, där det bjöds på mycket god mat, självfallet pratades det mycket hund och jaktminnen. Måndag morgon var det så dags för avfärd till markerna. Klockan 08:00 var utsatt tid för första släpp. Av våra deltagare var det Carnelian´s Always Happy som lyckades bäst med 1:a Ha,1:a + 3:a Rå och placerade sig som 4:a. Det måste man säga är ett mycket bra resultat med tanke på det väder som rådde denna måndagsförmiddag. Det var regn och blåst under hela dagen. Ulvekets Bella tog en 1:a + 2:a + 3:a Rå med en 8:e placering som resultat. Jag tycker att Bella också gjorde en mycket bra prestation med tanke på att det är bara fyra och halv månad sedan som hon hade valpar. Här ska Peter ha en eloge för att han tränat upp henne så bra efter valpkullen. Starmaids Leader of the Pack (Nixon) gjorde också ett mycket bra resultat med 2:a + 3:a + 3:a Rå och placerade sig på 10:e plats. 

Lagsegern gick till Basset. Drever kom på andra plats med bara 3 poäng tillgodo på Beagle. Taxarna kom på 4:e plats.  De deltagande Beaglarna med förare presterade mycket bra resultat. Tråkigt nog räckte resultaten inte till för en placering före både Drever och Tax, vilket hade varit riktigt roligt. Happy bevisade att hon är en duktig allround-Beagle genom sin 1:a Ha och 1:a + 3:a Rå.

Nytt för i år var att respektive klubb skaffat fram 3 provmarker och 3 domare. Domare för Beagle var Christer Hagel, Andreas Hallengren och Folke Johansson. Nu var vi ganska många Beaglevänner där och vi fick ett eget hus att bo i. Efter middagen och den trevliga samvaron med övriga tävlande och domare, så fortsatte vi i Beagle-laget vår egen diskussion runt Beagle. Jag tycker att vi hade en mycket trevlig och givande stund tillsammans.    

 

Denna tävlingsform ger oss mycket värdefull PR, bl a kommer det ett fylligt reportage i Jaktjournalen nr 3. Det är också mycket värdefullt att få träffa representanter för de andra små drivande raserna, då vi har gemensamma regler. Jag tycker, som lagledare, att de prestationer som våra hundar gjorde var mycket bra och jag ser fram emot nästa SM.

 

 

Hälsningar   Göte Roman

 

Texten ovan finns även här för utskrift.