FÄRG:
Päls färgen får vara av alla godkända s k houndfärger, förutom leverbrunt. Svansspetsen skall vara vit.

Kommentarer:
I Sverige registreras beaglen endast som antingen trefärgad (svart-brun-vit; blå-brun-vit) eller tvåfärgad (gul och vit; röd och vit).
Ursprungligen anges 12 traditionella färger för beaglen, vilka fortfarande omhuldas i rasens hemland. Se listan under texten.

Det har sedan ganska länge lokalt i Sverige förekommit en linje med beaglar som är tigrerade (brindle) i de bruna partierna. Detta är inte en erkänd "houndfärg", utan utgör ett diskvalificerande fel.
Beaglen har alltså för övrigt många olika färger och är ofta brokig eller t o m helt vit. Det är således inte korrekt att tala om "orena färger" på en beagle när den inte har en skarpt avgränsad sadel, och har bruna hår i manteln eller svarta hår i det bruna (så länge dessa inte bildar svarta ränder, dvs tigrering). Sotighet i ansiktet ger dock ofta ett felaktigt, hårt uttryck, vilket bör påverka prissättningen.

Tricolour Trefärgad; svart, brun och vit.
Tricolour-mottle Som föregående men med svarta eller bruna "fräknar" i det vita.
Black-and-white Svart och vit.
Blue, tan and white Trefärgad; blå, brun och vit.
Blue mottle Som föregående men med blå "fräknar" i det vita.
White Helt vit.
Lemon and white Ljust gul och vit.
Red and white Mörkare gul/brun och vit.
Lemon pied Det vita är cremefärgat och tecknen har citrongula hårstrån blandade med cremefärgade och svarta, vilket ger en jämn grå cremefärg. Ofta har dessa hundar en mörkare strimma av hår i ett stråk längs ryggen.
Hare pied Liknar den förra i att det vita vanligtvis är cremefärgat och att tecknen är en blandning av orange, beige, grå och svarta hårstrån. Liknar färgen hos en hare.
Badger pied Det vita är här vitt, och det övriga en blandning av svarta, grå och cremefärgade hårstrån. Som en rakborste av grävlingshår.
Liver, tan and white Leverfärgad, brun och vit. Dessa har ofta ljusa, nästan gröna ögon och ett otypiskt uttryck. Ej godkänd färg.

 

Läs mer..