Småhunds SM 2013
 

Tävlingen avgjordes i ett kallt Vårgårda. Samtliga hundägare, domare, lagledare för de fyra raserna Beagle, Basset, Drever och Tax samlades på söndags efter middagen. Efter att alla hade fått sina rum och hundarna fått mat och blivit rastade, var det dags för de två benta att sätta till bords för en trevlig middag som avslutades med lottning av provmarker samt domare.

Det var en kall natt ner mot 10 minus, så det väntades skarpt före. Hundförarna åkte ut till provmarkerna vid sju tiden på måndag morgon för att släppa hund och det tog inte lång tid förrän de flesta hundarna hade fullt drev i de viltrika markerna.

För våra Beaglar gick det lite trögt mest hela dagen, med undatag för Hejdetassen Kola som undertecknad var och lyssnade på vid första släppet på morgon men då gick Kola mest och väckte, vi stannade en stund för att höra om det blev upptag men fick sen åka vidare till andra provmarker och naturligtvis tog Kola upp haren strax efter vi hade kört. Denna hare drev hon till ett första pris, senare under dagen tog Kola upp en ny hare, denna drev hon till ett nytt förstapris så ägaren Stig Hoffman var nöjd med dagen när han kom till förläggningen. Kola slutade slutligen på en fin fjärde plats med sin två harettor.

Lagtävlingen vanns av Taxklubben knappt före Dreverklubben sen var det ett hopp ner till Bassetlaget på tredje plats och slutligen Beaglelaget på en fjärde plats.

Till sist ett stort tack till Jaktjournalen, ´Västsvenska Dreverklubben och Västsvenska Beagleklubben för ett trevligt arrangemang.

Fullständig resultatlista finns här

Lagledare/Ingemar Zentio

Det är många genom åren i Västsvenska Beagleklubben som har lagt ner en massa egen tid för att allt ska klaffa vi Småhunds SM stort tack till Er.

Men en person som enligt uppgift har hjälpt till med detta arrangemang i många år är Verner Smedberg, Långared medlem i Västsvenska Beagleklubben.

Beaglelaget 2013

Solveig Ekelund och taxen Ludde stog hem årets SM för små drivande hundar.

Taxen Ludde, ägare, Solveig Ekelund, Täby, segrade när årets SM för små drivande hundar avgjordes i skogarna kring Halle- och Hunneberg. Ludde drev imponerande tre förstapris på rådjur.
Ludde vann med 99 poäng, en poäng mer än drevern Nillas Castor Cliff, ägare Sten Norberg. Kampen placeringarna var stenhård i topp och Cliff tog hem andraplatsen med tre fina förstaprisdrev på rådjur som gav 98 poäng.

På tredje plats slutade taxen Näckströms Trolle som även den drev till tre förstapris på rådjur med 98 poäng. Trots lika poäng hamnade Trolle på tredje plats eftersom han är ett år äldre än Cliff.