Beaglelaget kämpade på vid Småhunds SM 2018

Så har SmåhundsSM återigen genomförts i Ydre som ligger vid gränsen mellan Östergötland och Småland, ett utmärkt genomfört arrangemang med fina provrutor och bra förläggning.

I år blev det en Tax blev individuell SM vinnare tätt följd av Basset på andra och tredje plats. Lagtävlingen vanns återigen av Dreverlaget följt av Basset, Tax och slutligen våra beaglar på fjärde plats.

Våra beagle representanter kämpade på ”ända in i kaklet” samtliga 3 ekipage utnyttjade provdagen till max, men tyvärr räckte det inte till denna gång. 

(Resultatlista nedan klicka för större format )

Ingemar Zentio/lagledare

Följande hundar represententerade Beagleklubben vid Småhunds- SM 2018

Storjordens Nova , ägare Lotta Magnusson

Maliwicks Little Susie , ägare Madeleine Bäck/Patrik Karls.

Vistenas Allis, ägare Sören Storm

Lagledare, Ingemar Zentio

Presentation av hundarna som representerar Beagle laget.
 
SE31745/2010 SE JCH Storjordens Nova ägare Lotta Magnusson
Nova är en avkomma undan SE JCH, NO JCH Yxnavikens Tuva som är stammor till Lottas kennel. Novas mamma Tuva vann beagle-SM 2009 och blev trea året därpå, med deltagande i NM 2010 och 2011 som följd, med en fjärdeplacering som bästa individuella resultat.

Nova är en fantastik hund, blev den första Beaglen som blev jaktchampion på enbart Rå 2014 , på den tiden krävdes 2 D-Cert för att kunna bli champion med enbart Rå som drevdjur (numera är D-Cert inget krav för att bli jaktchampion på Rå).
Nova har startat på jaktprov 17 ggr, och gått till pris 13 ggr, dessutom med dubbelpris ett flertal gånger totalt har Nova 22 prisdrev, prisdreven har Nova tagit på alla de tre godkända drevdjuren rådjur, räv och hare.

Nova har haft 3 kullar mellan 2014 – 2018, i dagsläget är en av dessa avkommor SE JCH på hare och ytterligare 2 st avkommor är jaktprovsmeriterade, så det verkar som om Nova likt sin moder Tuva är en riktigt bra nedärvare av sina goda egenskaper.
 
SE24427/2014 SE JCH (Kombi) RR Vistenas Allis ägare Sören Storm
Allis är en hund med bra jaktlust, som blev SE JCH (Kombi) 2017 som numera helt har gått över till hare som drevdjur Allis har startat på jaktprov 12 ggr och gått till pris 7ggr.

Allis är en av 5 valpar ur en valpkull där 2 st är SE JCH och ytterligare en är jaktprovsmeriterad. Allis har hittills haft en valpkull 2017 och det ska bli spännande att se vad blir av hennes avkommor.
 
SE21243/2011 SE JCH (Kombi) SE VCH, NORD UCH Maliwick's Little Susie ägare Madeleine Bäck
Susie är en av två valpar i en kull från 2011 som Madeleine behöll på sin kennel.
Susie är en mycket kompentent rådjurs hund som blev SE JCH (kombi) 2017 är även sedan SE VCH 2013 och SE UCH 2015.

Hon har startat 5 ggr på jaktprov och gått till pris 4ggr, och vid dessa gånger har det varit dubbelpris på Rå vid tre tillfällen och en gång dubbelpris Rå o Hare.
Susie har haft 4 valpkullar mellan 2014 – 2017, där 5st avkommor har blivit SE JCH och SE UCH